Ik ben consument

Scheiden is niet makkelijk. In een periode vol emoties moet u veel zaken regelen, zoals de zorg over de kinderen, de verdeling van vermogen en de voortgang van het bedrijf. Een financieel echtscheidingsadviseur kan de emoties een plaats geven en kent tegelijkertijd alle juridische, fiscale en financiële mogelijkheden en valkuilen.

Een RFEA-adviseur kan een zelfstandig gevestigd adviseur zijn of bijvoorbeeld bij een bank, accountants-, notaris-, advocaten- of hypotheekkantoor werkzaam zijn. Zo herkent u een RFEA-adviseur:
•    hij/zij is gediplomeerd en houdt die deskundigheid up-to-date met permanente educatie;
•    hij/zij is integer en houdt zich aan de gedragscode;
•    hij/zij volgt uitspraken van een onafhankelijke geschillencommissie;
•    hij/zij is te vinden in een openbaar register

De RFEA-adviseur zal u van te voren uitleggen welke dienstverlening u in uw situatie mag verwachten en wat de kosten hiervoor zijn, in begrijpelijke taal. Ook zal de REFA-adviseur u vertellen of u recht heeft op gesubsidieerde rechtsbijstand (ook wel toevoeging genoemd).

ECHTSCHEIDINGSCAN

De Financiële EchtscheidingScan bestaat uit vijf onderdelen die u helpen om inzicht en overzicht te krijgen in de gevolgen van een scheiding. Ze zijn stuk voor stuk van belang voor uw financiële toekomst.

Doe de scan

Echtscheidingsadviseur zoeken

Zoekt u een financieel adviseur die gespecialiseerd is in echtscheidingen? Vind eenvoudig een RFEA-adviseur bij u in de buurt.

Vind een adviseur